In Nederland wonen zeker al 100 Handleeskundigen

 

Naast de baanbrekende handleeskundigen heb ik (Magda van Dijk-Rijneke) ook vele navolgende handleeskundigen ontmoet of per email/telefonisch contact mee gehad. Zij brachten deze studie nog verder naar buiten met hun drive, enthousiasme, doorzettingsvermogen, maar vooral ook met grote liefde voor dit boeiende vak. Zij gaven eveneens consulten, cursussen, workshops, lezingen en sommigen schreven ook boeken. 

Het wordt tijd dat deze collega's ook in het zonnetje worden gezet.


Onze collega Ria Kessels heeft vanaf 1996, voordat ze in aanraking kwam met de Handleeskunde, diverse spirituele cursussen gevolgd. We kunnen wel stellen dat ze heel veelzijdig is geworden in die gevolgde disciplines. Om maar enkele te benoemen:  Ki-ontwikkeling, Universele Energie Therapie, Reiki 1 en 2, een cursus innerlijke kind en mandala's en chakra's  tekenen. Ze had al die tijd wel interesse in de Handleeskunde, maar ze vond dat de tijd er nog niet rijp voor was, dat werd pas september 2009.


Korte levensbeschrijving van Ria Kessels als handleeskundige

Al mijn hele leven lang woon ik in het midden van Limburg, een heerlijk gebied om in te wonen. Ik kan mij niet anders herinneren dan dat ik een gevoelige ‘’spiet’’ was en ben. Bij mij thuis konden ze daar niet veel mee en zelf snapte ik niet goed wat het allemaal was. Op school werd de stikker geplakt: “Ria is veel te speels, Ria is te snel afgeleid.” Dit was het dan en hobbelde ik vaak met vijven en zesjes naar het volgende jaar, behalve als het over creativiteit ging, dan had ik mooie blinkende punten. Hoe ouder ik werd, hoe meer ik mij niet begrepen voelde, hoe meer ik in mijzelf keerde, mijn eigen zelfbeeld was laag.

 

In 1983 kreeg ik verkering met mijn grote liefde, Eric. Hij is tot op de dag van vandaag nog steeds mijn steun en toeverlaat. Samen zijn wij een ijzersterk team dat elkaar versterkt en helpt waar het nodig is, maar ook elkaar de ruimte geeft die wenselijk is. Hij leerde mij om op mijzelf te vertrouwen en steunde mij om mijn eigen pad te volgen.

 

Toen ik minder goed in mijn vel zat kwam ik op een gegeven moment terecht bij Ria Weijden in Wessem, een handanalist. Zij heeft verschillende keren mijn handen gelezen, waardoor ik weer handvaten kreeg om naar situaties te kijken en beslissingen te nemen. Dit was zo een mooie ervaring, dat het naar meer smaakte.
In september 2009 ben ik bij Ria Weijden met de cursussen handlezen begonnen (zij heeft vroeger les gehad van Lies Franse en Edo Sprong) puur voor mijn eigen gezin, om mijn twee jongens beter te begrijpen en natuurlijk om meer inzicht in mijzelf te krijgen. Het is echter nooit de bedoeling geweest om voor “vreemde mensen” handen te lezen.

In januari 2013 heb ik alle blokken van de cursus afgerond. Ik had een hele klapper “proef konijntjes” en ging verder met zelfstudie.

 

Tijdens de cursus ontmoete ik Nicole Cuppens. Zij had mij eerder verteld dat zij voor het goede doel bij Han Beeren van The Angel Academy in Bree twee dagen handen had gelezen voor kansarme kinderen op een Engelenweekend. Een week later stond ik aan de afwas en bedacht hoe gaaf het zou zijn, dat ik met mijn  passie iets voor een ander kon betekenen, die het minder goed had getroffen.
 ’s Avonds op de les, vroeg Nicole of ik soms interesse had om dit jaar met haar mee te gaan. Yes!!!! Zonder twijfel.
Eric en ik verdienden onze boterham in de muziekbranche. Ik vertelde Eric dat het laatste weekend van september de auto voor mij was en hij geen muziek kon inplannen. 5 Jaar op rij heeft er niemand voor dit weekend gebeld, hoe bizar was dit!

Met een hele groep mensen hebben wij in 5 jaar tijd €45000,= aan het goede doel van kansarme kinderen uit Bree kunnen schenken. Daar werd ik intens gelukkig van! Door deze ervaring werd ik ook steeds zekerder van mijzelf en mijn kunnen.

Op een van de Engelenweekenden van Han Beeren had ik iemand’s handen gelezen die graag bij mij aan huis wilde komen voor een volledig consult. Wij prikte een datum en zij bracht een vriendin mee. Haar consult verliep naar tevredenheid, maar het consult van haar vriendin totaal niet. Zij herkende zich nergens in. Ik heb zelfs gezegd: dat ik het gevoel had, dat ik van iemand anders de handen aan het lezen was, dan diegene die voor mij zat. Zij wilde graag stervensbegeleiding doen, ik heb haar geadviseerd om eerst aan haar zelf te gaan werken.
Deze mensen gingen naar huis, en ik had een kater van hier tot Tokyo.

 Ik heb Rita Lamberigts een andere handlezer, die 5 jaar voor mij de cursussen had gevolgd, gebeld. Zij vroeg of ik zeker was van wat ik in haar handen had gezien? En dat was ik. Zij zei: “Laat het los, dit zegt iets over haar en niet over jouw. Zij zal zichzelf zo nog niet herkennen.” Oké, los laten…. ook niet mijn sterkste punt, maar het lukte wel.

Een aantal jaren later zat ik weer op het Engelenweekend. Een dame zat voor mij en vertelde dat zij ooit bij mij thuis was geweest. Ik wist meteen wie ze was, terwijl ik haar niet herkende. Op mijn vraag hoe zij dat toen ervaren had, zei zij: “ik vond het toen zo een lariekoek, ik herkende mijzelf totaal niet, zonde van het geld. Maar later heb ik daar zoveel aan gehad.” Dit deed mij toch wel goed om te horen.

In 2015 heb ik helaas moeten stoppen met de muziekbranche vanwege medische klachten. Ik stond samen met mijn man 21 jaar lang op het podium op feesten en partijen. Ik als zangeres en mijn man deed de instrumentale kant met zingen. Een mooie tijd.

Natuurlijk ben ik niet geheel vrijblijvend gestopt, maar het ging lichamelijk niet meer……Tja… wat ga je dan doen……......? 

Toen begon het pas echt te kriebelen: “Zou ik dan toch iets gaan doen met handlezen voor andere mensen……?”

 

Ik begon toen een eigen bedrijfje op te richten met het doel om handleesconsulten te geven. In januari 2016 ging ik van start met de website, folders, Facebook en visite kaartjes etc.

Het eerste consult, van een totaal vreemd persoon, stond al geboekt voordat mijn bedrijfje officieel de lucht in ging. Zonder twijfel durf ik te vertrouwen op mijn pad in het handlezen. Het komt zoals het voor mij bedoelt is. Eric zei: ”Ria, jij hebt absoluut je pad gevonden.” Hierin was ik het volledig met hem eens. Dat ik vroeger mijn gevoeligheid als moeilijk ervaarde, ben ik nu zeer dankbaar dat ik zo een mooi gegeven heb mogen ontvangen.

Han Beeren heeft mij verschillende jaren gevraagd of ik les bij haar wilde komen geven. Wow, dat was mij een brug te ver en dat ging ik zeker niet doen. Zij gaf niet op. Ik moest er zelfs over dromen en die droom was zo reëel dat ik er wakker van schrok. Toch maar eens Han  bellen. Zij begon te lachen en zei dat wij dan maar eens moesten gaan babbelen. Ik op weg naar Bree, denkend in de auto wat ik zelf wel of niet zou willen. Na een mooi gesprek zijn wij er samen uitgekomen. Ik ging lessen schrijven en kreeg de tijd die ik nodig had. Zij heeft mij tips gegeven en mij geholpen om dit stevig neer te zetten, een waardevolle ondersteuning. 

In oktober 2017 was het zover en ging ik bij Han les geven. Toch iets onzeker met de gedachten; kan ik het wel goed uitleggen, zullen ze mijn manier van lesgeven prettig vinden, slaan de opdrachten, die ik bedacht heb, goed aan? Al gaande de weg groeide mijn zelfvertrouwen en ik startte ook de lessen bij mij aan huis.

Wat is dit leuk om te doen! Ik geniet tot op de dag van vandaag, van deze geweldige uitdaging. Wat een prachtig compliment als het laatste blok van de cursus voor de eerste keer afgerond wordt, en niemand wil stoppen…….

 

Januari 2021, mijn bedrijfje bestaat nu 5 jaar! Wat ben ik daar trots op. Zei ik 12 jaar geleden: ik ga geen handen lezen voor “vreemde” mensen, ik ga niet op beurzen staan, ik ga geen les, workshops of lezingen geven, ik ga niet…….
Ik doe het inmiddels allemaal met heel veel plezier. Komt er iets nieuws op mijn pad, dan voel ik even. Is het gevoel goed, dan zeg ik ja, en vertrouw erop dat ik er een geweldige happening van ga maken, op mijn eigen wijze met mijn eigen creatieve inslag.

In de lock down van het Corona tijdperk heb ik bij Ellen Duim twee online cursussen in het handlezen gevolgd, dat was heerlijk. Vervolgens de online cursus numerologie, die ik 10 jaar geleden ook al bij Ria Weijden had gevolgd, een opfris cursus die ik nodig had.

Ik blijf mij verdiepen in het handlezen, numerologie en Engelen Toekomst Kaarten leggen. Daarnaast geef ik consulten en cursussen.

Iedere keer leer ik weer een beetje bij. Ik gebruik de boeken van Magda van Dijk-Rijneke, Ellen Duim, Edo Sprong en Ans de Groot, want dat is een mooie basis.

Ik ben nu gelukkig met wie ik ben, met mijn gevoeligheid en met het pad dat ik gekozen heb om te bewandelen. Dit heeft mij gevormd tot wie ik nu ben: iemand om trots op te zijn. Ik nodig u uit om eens een kijkje op mijn website te nemen.

Was getekend Ria Kessels

Nederweert augustus 2021

www.handlezennederweert.nl

Video – Handlezen Nederweert (kessels-av.nl)

 

 

 

 *) Magda van Dijk-Rijneke, oprichter School der Universele Handleeskunde (1990).

*) Edo Sprong (overleden 16/10/2013), Francine Rasenberg & Paul Bles richtte samen Academie Antropodynamica op.

*) Ans de Groot