In Nederland wonen zeker al 100 Handleeskundigen

Vanaf 1982 hou ik (Magda van Dijk-Rijneke) mij bezig met de handleeskunde en vanaf die tijd heb ik vele baanbrekers op dit gebied op de paranormale-/alternatieve- of spirituele beurzen ontmoet. Wij brachten langzaam maar zeker deze studie meer naar buiten (en uit de occulte verdomhoek) met onze drive, enthousiasme, doorzettingsvermogen, maar vooral ook met grote liefde voor dit boeiende vak. Wij gaven consulten, cursussen, workshops, lezingen en sommigen schreven ook boeken.

Het wordt tijd dat deze baanbrekers eens in het zonnetje worden gezet.


Niet alle pioniers heb ik persoonlijk gekend maar heb wel hun werken bestudeerd. Eenmaal heb ik Will Vrugt ontmoet, maar dat is wel heel lang geleden dat ik niet meer weet waar. Ik kon in eerste instantie Will niet te pakken krijgen, wist ook niet of hij nog leefde. Dus heb ik mijn archieven geraadpleegd en het een en ander over hem kunnen vinden (ook een oude foto) en onderstaande website. Daarna een artikel over hem geschreven. Gelukkig, na een aantal weken toch contact kunnen krijgen en toestemming gekregen het artikel zo te behouden. 


Korte levensbeschrijving over Will Vrugt als esoterische handleeskundige, therapeut, docent en auteur.

tekst Magda van Dijk-Rijneke

“Alles ligt vast en is aan de handen te zien” is het uitgangspunt van Will Vrugt. Hij houdt zich al tiental jaren bezig met handleeskunde en esoterie. Met een combinatie van beide materie ontstond de esoterische handleeskunde (de grens tussen spiritualiteit en psychologie). Een paar uitgangspunten van zijn visie wilde hij wel delen en uitleggen. En toen bleek al snel dat achter de ideeën van de esoterische handleeskunde een uitgebreide kennis schuilging over de reïncarnatie.

Volgens Will staat alles vast vóór je geboorte en zit je vervolgens in de kringloop van het aardse leven. Je bent op aarde gekomen om je levenslessen te leren. In de handen kun je van alles aflezen over de lessen die je te leren hebt.

In de linkerhand staat de totaliteit van alle lessen die je tot nu toe in je aardse levens hebt gehad. Je kunt zien wat je al geleerd hebt en wat je nog verder mag leren of oude lessen dunnetjes over doen. De nieuwe lessen zijn af te lezen in je rechterhand.

De lijnen laten zien hoe jou reïncarnatie, de definitieve indaling naar de aarde heeft plaats gevonden, ofwel hoe je geboorte proces is verlopen. Daarnaast heeft elke vinger een betekenis bijvoorbeeld  ringvinger – les van perfectie of de pink - les van gehechtheid.

Jarenlang heeft Will consulten, lezingen en lessen gegeven onder de noemer Esoteric Way of life. Zijn inzichten, gecombineerd met de ervaringen die hij in zijn praktijk opdeed, maakten hem tot een geliefd therapeut en vraagbaak.

Will Vrugt ontdekte echter, dat de meeste mensen uitsluitend hoorden wat ze willen horen. Dat ze zich aan iets of iemand wilden vastklampen, dat ze een 'goeroe' zochten. Dat ze telkens met dezelfde problemen en kwalen terugkeerden, omdat ze niets veranderden aan hun levensinstelling. Het was alsof hij pleisters en aspirines uitdeelde en mensen zich bleven stoten aan dezelfde steen.

Omdat ze niets leerden!

Toen besloot Will uit de spotlight te treden en alleen nog 'low-profile' zijn Esoteric way of life te verkondigen. Hij beëindigde zijn praktijk en startte cursussen voor hen die dit echt allemaal wilde leren. Vanaf 1984 t/m 1994 gaf hij cursussen in de handleeskunde en vanaf 1993 t/m 2018 in de esoterie.

 

In 1998 schreef hij zijn 1e boek De messias ben je zelf waarin hij de Esoteric way of life uitlegt. Dit boek is nu heruitgegeven als deel 1 van De esoterische bijbel.

De vraag naar handvatten, om met deze roerige, verwarrende tijden om te gaan, neemt toe. Vandaar dat Will Vrugt nu zijn verhalen en alle lezingen die hij schreef voor zijn cursisten heeft gebundeld in een 16-delige esoterische bijbel. Met zijn inzichten en verhalen kun je leren hoe je bewuster en gemakkelijker kunt leven.

Will kiest er zelf voor om buiten de schijnwerpers te blijven. 'Het gaat niet om mij, het gaat om de Esoteric way of life'.

-o0o-

Bron: Paravisie en www.esoteriewillvrugt.nl

Maak jouw eigen website met JouwWeb