In Nederland wonen zeker al 100 Handleeskundigen

Vanaf 1982 hou ik (Magda van Dijk-Rijneke) mij bezig met de handleeskunde en vanaf die tijd heb ik vele baanbrekers op dit gebied op de paranormale-/alternatieve- of spirituele beurzen ontmoet. Wij brachten langzaam maar zeker deze studie meer naar buiten (en uit de occulte verdomhoek) met onze drive, enthousiasme, doorzettingsvermogen, maar vooral ook met grote liefde voor dit boeiende vak. Wij gaven consulten, cursussen, workshops, lezingen en sommigen schreven ook boeken.

Het wordt tijd dat deze baanbrekers eens in het zonnetje worden gezet.


René Elshout als baanbrekende handanalist heb ik persoonlijk niet gekend maar ik ken wel zijn verdienste. Vanaf 1980 bestudeerde René al deze boeiende wetenschap, daarom wordt ook hij in het zonnetje gezet. 


Korte levensbeschrijving van René Elshout als diagnostisch handanalist en transpersoonlijk therapeut.

Ik groeide op in Breda. Als student aan de Universiteit van Utrecht kwam ik al vanaf 1980 in aanraking met de diagnostische handanalyse en deed toen al een oriëntatie cursus bij de Edo Sprong Ik vond het fascinerend dat je iemands karakter heel duidelijk kunt beschrijven, als je de betekenis van bijvoorbeeld handvormen, heuvels en lijnen goed bestudeerd hebt.

In eerste instantie wilde ik een groter inzicht in mijn eigen persoonlijkheid krijgen. Tijdens mijn studie aan de Academie Antropodynamica, die in 1987 door Edo werk opgericht, bleek echter al snel dat ik ook anderen een helder inzicht in eigen psychologische processen kon geven. Maar, wat als er schaduwzijden van je persoonlijkheid tijdens een consult worden aangetoond? Wat zou je dan aan je persoonlijkheid kunnen of willen doen?

Gelukkig ontstond er op de Academie al spoedig naast de opleiding voor diagnostisch handanalist de opleiding voor transpersoonlijk therapeut. Met deze therapie kan ik de mensen, die ik graag help, ook duidelijke richtlijnen geven om met bepaalde problemen om te gaan. Daarnaast kan ik mensen mogelijkheden bieden om hun talenten te ontplooien. Bovendien heb ik van Edo Sprong persoonlijk geleerd hoe je therapie met kinderen het beste vorm kunt geven. Ook heeft Edo mij in mijn beginjaren als transpersoonlijk therapeut intensief begeleid tijdens mijn therapieën. Zo kon ik de kunst van de meester afkijken.

 

Na het volgen van beide opleidingen voel ik mij meer in staat om mensen te begrijpen en te helpen. Inmiddels heb ik al een aantal jaren een eigen praktijk en sta ik ook regelmatig op de Internationaal Therapeut beurs in Houten.

De stukjes van een grote puzzel beginnen steeds beter in elkaar te passen.

Ik ben nog steeds gefascineerd door het in de wereld unieke model van handpalmtherapie, die ik eveneens bij de opleiding volgde. Hiermee kunnen mensen immers direct via hun eigen hand geholpen worden. Bovendien ben ikzelf enorm gegroeid in mijn persoonlijkheid. Alleen daarvoor was de studie al de moeite waard!

Met veel plezier geef ik momenteel lezingen en oriëntatie cursussen door het hele land. Hiermee hoop ik vlammetjes aan te wakkeren en enthousiasme te wekken voor de Diagnostische Handanalyse als complementaire vorm van diagnostiek. Bovendien geniet ik van mijn nog altijd groeiende praktijk in Breda, waarin ik hoop nog veel mensen van dienst te kunnen zijn.

 

 

 

 

Was getekend René Elshout

11 augustus 2020

www.handanalyse-handlezen.nl

-o0o-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindfulness beurs Rafael

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beurs Internationaal Therapeut

*) Edo Sprong (overleden 16/10/2013)

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb