In Nederland wonen zeker al 100 Handleeskundigen

 

Naast de baanbrekende handleeskundigen heb ik (Magda van Dijk-Rijneke) ook vele navolgende handleeskundigen ontmoet of per email/telefonisch contact mee gehad. Zij brachten deze studie nog verder naar buiten met hun drive, enthousiasme, doorzettingsvermogen, maar vooral ook met grote liefde voor dit boeiende vak. Zij gaven eveneens consulten, cursussen, workshops, lezingen en sommigen schreven ook boeken. 

Het wordt tijd dat deze collega's ook in het zonnetje worden gezet.


Bij Suzan Broersen kwam voor haar dertigste een periode dat er diep binnen haar iets knaagde. Ze ging op onderzoek en koos uit nieuwsgierigheid een korte cursus handlezen. Al vanaf de 1e les was ze aan deze fascinerende materie verslingerd. Daarna besloot ze de 2,5 jaar durende opleiding Handleeskunde & Coaching te volgen en zodoende hebben we weer een enthousiaste en gedreven collega er bij. 


Korte levensbeschrijving van Suzan Broersen als handlijnkundge

Na mijn bachelor Tourism & Management ben ik de reisbranche ingerold. Ik kocht nieuwe vakantiehuizen in binnen- en buitenland in en begeleidde andere inkoopagenten in hun werk.

Een ontzettend leuke business, heerlijke collega’s en veel dynamiek.

Maar toen werd ik bijna dertig en begon er iets te knagen… ….iets wat diep zat.

Spiritualiteit en bewustzijn waren op dat moment nog een ‘ver van mijn bed-show’. Toch koos ik in 2010 voor een korte cursus handlezen bij Ellen Duim in Amsterdam. 

Ik was nieuwsgierig, maar ook uiterst sceptisch. Als er overwegend vrouwen met paarse gewaden zouden zitten, dan zou het bij deze korte cursus blijven. Het tegenovergestelde bleek waar.

Deze materie boeide mij vanaf les één en eigenlijk is dat nooit gestopt. Alles bleek te kloppen.

Na deze cursus van drie maanden besloot ik me op te geven voor de volledige 2,5 jaar durende opleiding Handleeskunde & Coaching, bij Ellen Duim.

De handen gaven mij inzichten en op een bepaalde manier ook overzicht. Sommige dingen uit mijn verleden had ik weggestopt, omdat ze te pijnlijk waren. Via de handen moest ik er wel naar kijken. Plotseling begreep ik waarom ik bepaalde situaties en verantwoordelijkheden uit de weg ging. Door te begrijpen, ontstond als vanzelf compassie

Erop terugkijkend vind ik het niet zo raar dat ik juist de Handleeskunde als spirituele ingang heb gekozen. De theorie van de lijnen, patronen en vormen geeft ‘houvast’ en maakt het niet zweverig.

De afdrukken van mijn eigen handen uit deze jaren laten duidelijke verschillen en daarmee ook mijn persoonlijke groei zien. Het bewustzijn ging ‘aan’ en is nooit meer uit gegaan. Dat viel ook mensen in mijn omgeving op. Vrienden en collega’s raakten nieuwsgierig. Of ik ook hun handen wilde lezen? Maar natuurlijk! Ik genoot van het maken van analyses en het vertellen van iemands verhaal. Ook ontdekte ik dat ik het na afloop weer makkelijk los kon laten.

Na het behalen van mijn diploma voor de opleiding Handleeskunde & Coaching in 2013 besloot ik om -naast mijn baan- handleesconsulten te geven. Inmiddels heb ik mijn aanbod uitgebreid met het geven van workshops en een tienweekse online cursus, die ik samen met een collega heb geschreven. De consulten en workshops geef ik zowel in mijn tuinkamer, als online en op diverse locaties, zoals bij bedrijven. Ik woon met mijn vriend en dochter in Heiloo, op fietsafstand van het strand

Het is nu tien jaar geleden dat ik de eerste stap in de wereld van het handlezen zette. In die tijd was spiritualiteit nog echt ‘een ding’. Bijzonder. Apart.

Ik merk dat er op dat vlak een enorme verschuiving gaande is. Bewustzijn, persoonlijke ontwikkeling en intuïtie zijn ‘hotter’ dan ooit. Onlangs ben ik twee keer bij NH Radio in de uitzending geweest, om live te praten over het handlezen. Ontzettend leuk!

Neem gerust een kijkje op mijn website www.suzanbroersen.nl

 

Lieve Groet

Was getekend Suzan Broersen

Heiloo, 8 mei 2021

www.suzanbroersen.nl