In Nederland wonen zeker al 100 Handleeskundigen

 

Naast de baanbrekende handleeskundigen heb ik (Magda van Dijk-Rijneke) ook vele navolgende handleeskundigen ontmoet of per email/telefonisch contact mee gehad. Zij brachten deze studie nog verder naar buiten met hun drive, enthousiasme, doorzettingsvermogen, maar vooral ook met grote liefde voor dit boeiende vak. Zij gaven eveneens consulten, cursussen, workshops, lezingen en sommigen schreven ook boeken. 

Het wordt tijd dat deze collega's ook in het zonnetje worden gezet.


Onze collega Irene van Rooijen heeft na een periode van zelfontwikkeling even als wij allemaal ook het boeiende vak handanalyse gevonden.


Korte levensbeschrijving van Irene van Rooijen als diagnostisch handanalist en transpersoonlijk therapeut.

Mijn naam is Irene van Rooijen en ik woon in Hedikhuizen, in het oude kerkje aan de Hoge Maasdijk. Hier is ook mijn heerlijke praktijkruimte: een fijne, gezegende plek!

Ik ben geboren in 1973 en ben van nature heel gevoelig. Voor mij is de wereld niet zoals die voor velen er uitziet, ik zie ook energie en kan er contact mee maken. Dit was in mijn jeugd eerder een last dan een gave, dus heb ik zelf begeleiding moeten zoeken. Ondanks dat er zeker mensen zijn die een dergelijke begeleiding aanbieden, bleek een goede begeleiding niet makkelijk te vinden. Maar gelukkig vond ik iemand.

Ik kan een heel verhaal vertellen over wat die begeleiding inhield, maar het belangrijkste is dat die hulp me heeft geholpen met wie ik nu ben en wat ik nu doe. Ik ben daar heel dankbaar voor en van daaruit heb ik de wens (lichtwerk) dat een dergelijke ontwikkeling of groei voor iedereen mogelijk zou moeten zijn.

Na een periode van zelfontwikkeling, wilde ik er ook het fijne van weten en ben ik in 2003 begonnen op Academie Antropodynamica van Edo Sprong. Daar heb ik Diagnostische Handanalyse® en Transpersoonlijke Therapie geleerd en in 2011 studeerde ik af. Edo heeft nog persoonlijk mijn afstudeerscriptie beoordeeld en daar was ik heel blij om. 

 

Naastgelegen stukje is van een cliënt, die haar ervaringen in haar boek schreef. Ik ben blij dat ik haar inzicht kon geven in haar handen! (boek: Wildevrouw – Katja de Man, hoofdstuk ‘Bizarre Handen’)

 

Ik werkte toen ook in het basis- en voortgezet speciaal onderwijs en had hierdoor veel ervaring verkregen met kinderen die prikkels op een andere manier verwerken. Mijn afstudeerscriptie moest dus ook gaan over de ontwikkeling van kinderhanden en daarnaast wilde ik graag de therapie die we hadden geleerd op de opleiding bruikbaar maken voor het werken met kinderen en hun ouders. Hier is een prachtige nieuwe therapievorm uit ontstaan, Integrale Therapie voor Kinderen.

Ik heb, doordat ik me hier zo in heb verdiept, inzicht gekregen in gezinsstructuren die in de handen terug te zien zijn. Hierdoor is een eerste handanalyse van een gezin al enorm verhelderend en behulpzaam.

Naast de Transpersoonlijke Therapie van Edo ben ik door Henri de Vidal de St. Germain (een gerenommeerd regressie- en reïncarnatietherapeut) opgeleid als regressie- en reïncarnatietherapeut. Bijzonder is dat beide therapievormen vanuit een trance werken en zo bijzonder mooi en fijn te combineren zijn, wat sessies heel diepgaand en helend maken. Zelf sta ik nog steeds versteld van wat hiermee bereikt wordt en hoe prettig het werkt.

In 2007 werd ik moeder van een prachtige dochter. Ik heb toen moeten kiezen of ik voor de klas bleef staan, of dat ik doorging met het begeleiden van mensen in hun ontwikkeling, op diepgaand, spiritueel niveau. Allebei werd te veel.

Het kon niet anders dan dat ik me Zelf volgde, ook al bracht dit onzekerheid met zich mee. Maar ik ben zielsgelukkig dat ik dit werk kan doen.

In Liefde, Irene van Rooijen

Hedikhuizen, 13 januari 2024

cheirene.nl

 

 

 


*) Edo Sprong (overleden 16/10/2013) richtte samen met Francine Rasenberg & Paul Bles de Academie Antropodynamica op. 

).

Maak jouw eigen website met JouwWeb