In Nederland wonen zeker al 100 Handleeskundigen

 

Naast de baanbrekende handleeskundigen heb ik (Magda van Dijk-Rijneke) ook vele navolgende handleeskundigen ontmoet of per email/telefonisch contact mee gehad. Zij brachten deze studie nog verder naar buiten met hun drive, enthousiasme, doorzettingsvermogen, maar vooral ook met grote liefde voor dit boeiende vak. Zij gaven eveneens consulten, cursussen, workshops, lezingen en sommigen schreven ook boeken. 

Het wordt tijd dat deze collega's ook in het zonnetje worden gezet.


Ook onze collega Julia Quist is lang op zoek geweest om haar ware missie te vinden. Alle voorafgaande studies, activiteiten en werkzaamheden leidde uiteindelijk tot haar ware levensdoel. Alle puzzelstukjes vielen op haar plek en zij ging haar hart achterna. 


Korte levensbeschrijving van Julia Quist als handleeskundige

Wat een eer om in het zonnetje gezet te worden tussen al deze leuke collega’s.
Hi, mijn naam is Julia Quist en sinds 1 januari 2016 heb ik de praktijk Karmalijn - handanalyse & coaching (zie ook mijn website)

Als je mij 10 jaar geleden had gezegd dat ik nu al bijna 7 jaar een praktijk in handanalyse zou hebben, dan had ik je waarschijnlijk erg glazig aangekeken. Ik? Handlezen?

Ik ben opgeleid in Vormgeving & Communicatie. Na deze studie heb ik een jaar in London gestudeerd: Fashion Promotion & Media. Tijdens deze studies wist ik al “ik wil mijn hart achterna”, namelijk de muziekindustrie in. En dat lukte.

Eerst bij de radio (3FM), daarna bij Arcade/CNR om vervolgens 12 ½ jaar werkzaam te zijn bij de platenmaatschappij Warner Music.

Muziek is een passie, maar het werk ging op een gegeven moment op de automatische piloot en dat gaf mij geen voldoening meer. Eerst dacht ik dat het de creativiteit was die ik miste. Vandaar dat ik naast mijn werk ook nog een webshop met jongenskleding ben begonnen. Superleuk om op te zetten, maar eigenlijk zat mijn hart hier niet voor 100% in.

In 2013 had ik een baan bij Warner Music, mijn webshop Boykie en ook nog een gezin met 3 jongen kinderen. Dat bleek toch echt wat veel van het goede. Vooral ook omdat mijn baan en webshop niet de voldoening gaven die ik zocht.  

De baan verdween als eerste. Tegelijkertijd kwam de realisatie: wat doe ik eigenlijk nog echt voor mezelf? Ik kon het niet bedenken en ook niet meer voelen. Op dat moment heb ik me voorgenomen om op zoek te gaan naar een hobby die mij wel de voldoening gaf.

Toevalligerwijs kwam ik op de site van Ellen Duim terecht en werd direct getrokken naar het kopje Opleiding. Pas op dat moment voelde ik “dat wil ik”.

Heel eerlijk – tot dan toe had ik nooit zoveel aandacht aan handen besteed, maar bij les 1 was het absoluut thuis komen. Alsof alle puzzelstukjes op zijn plek vielen.

Al gauw bleek dat het meer dan een hobby zou worden.

Om mij volledig op het analyseren van handen te richten ben ik ook gestopt met de webshop, zodat ik alle ruimte had om, na het behalen van mijn diploma, de praktijk op te zetten. Naast het uitbreiden van de praktijk heb ik van 2018 t/m 2020 stagegelopen bij Ellen. Dit was zeer leerzaam en confronterend tegelijk. Tot dan toe vond ik het vreselijk om voor groepen te staan, mijn onzekerheid nam hierin vaak de overhand. Het heeft mij erg geholpen om steviger in mijn schoenen te staan. Het lesgeven an sich is op dit moment nog niet voor mij. De basis leggen in de praktijk en zoveel mogelijk vlieguren maken en ervaring op doen, dat is waar ik het meest energie van krijg. Vanuit die stevige basis mag het zich allemaal verder gaan ontvouwen.

Overige opleidingen/cursussen : Systemic Healing | Numerologie | Breathwork & BRTT | POY coaching.

 

Tijdens de eerste lockdown in 2020, heb ik het Karmalijn Magazine opgezet (je moest toch wat!). Een online magazine met aandacht voor handlezen, maar ook voor spiritualiteit en self care. Superleuk om te maken.

Alleen nu de praktijk vol zit, heb ik er te weinig tijd voor om er op regelmatige basis aan te werken.  

 

In 2020 had ik ook de eerste publicaties. Als eerste verscheen er een artikel op Linda. en later in het jaar werd ik uitgenodigd om een sessie te doen met Bo Wilkes voor het Videoland programma van Echte Gooische Moeders. Super spannend, maar ook een hele bijzondere ervaring!

Begin 2021 volgde een artikel in Vrouw. In de Libelle van datzelfde jaar schreef ik een brief aan mijn jonge ik. Dit ging niet over handanalyse, maar is een zeer persoonlijk stuk. Een deel van mij dat nog lang in de schaduw zat en wat gezien mocht worden. Door delen in mijzelf te helen, kan  ik anderen nog beter begeleiden.

Een van de laatste publicaties is de F.A.Q. in de Cosmopolitan.

Hopelijk helpen al deze publicaties om de perceptie over het handanalyse nog verder te veranderen (grote dank aan alle pioniers  en baanbrekers die al heel veel voorwerk hebben gedaan!).

In één van de eerste Karmalijn Magazines heb ik geschreven dat ik hoop dat het in de toekomst net zo gebruikelijk is om naar een handanalist te gaan, als dat je naar een tandarts gaat. Het is zo’n prachtige en tastbare manier om inzicht en inspiratie mee te geven!

Wat hebben we toch een prachtig werk! 

Was getekend Julia Quist

Almere  20 December 2022 -Almere

www.karmalijn.nl

Maak jouw eigen website met JouwWeb