In Nederland wonen zeker al 100 Handleeskundigen

 

Naast de baanbrekende handleeskundigen (zie rubriek) heb ik (Magda van Dijk-Rijneke) ook vele navolgende handleeskundigen ontmoet of per email/telefonisch contact mee gehad. Zij brachten deze studie nog verder naar buiten met hun drive, enthousiasme, doorzettingsvermogen, maar vooral ook met grote liefde voor dit boeiende vak. Zij gaven eveneens consulten, cursussen, workshops, lezingen en sommigen schreven ook boeken. 

Het wordt tijd dat deze collega's ook in het zonnetje worden gezet.


Collega Nicole Versteeg is zeer veelzijdig. Ze is oprichter en eigenaar van Universal Healing, Centrum voor Healing & Training. Helaas heb ik haar nooit persoonlijk ontmoet maar wel diverse keren schriftelijk. Eind jaren negentig kwam ze in aanraking met meditatie, handlezen en auralezen en haar nieuwsgierigheid bracht de ontwikkeling van haar intuïtie in een stroomversnelling.


Korte levensbeschrijving van Nicole Versteeg als handlijnkundige, auralezer, healer, coach en trainer.

Amsterdam, november 1969, iets meer dan 1,5 jaar oud. Op jonge leeftijd had ik al aandacht voor alles. Ik liep altijd in mezelf te praten en kreeg ook altijd antwoord.

Nieuwsgierig als ik was stelde ik vragen als ‘hoe groot is het heelal dan?’, ‘waar eindigt het?’ en ‘wat zit daar dan weer achter?’. Die nieuwsgierigheid naar het ‘onbekende’ zat er van nature in. Op school had ik had niet veel tijd nodig om dingen te leren, wilde dingen snel afronden, want buiten was alles interessanter en vrijer. Mijn invoelendheid was en is nog altijd uitdaging in. Ik gebruik het als een kwaliteit, maar tegelijk ook een groot leerpunt.

Ergens in de jaren negentig kwam mijn vriendin met een advertentie voor handleeslessen aan en of ik ook mee wilde. Uiteraard! En zo kwam het dat ik startte met een 3-jarige opleiding handlezen bij Hilde Koning. Hilde is helaas niet meer onder ons, maar in mijn herinnering is ze een prachtige, liefdevolle vrouw met engelachtige uitstraling. Ze was ook een geweldige kunstenares. Ik heb nog altijd een schilderij in de kamer hangen dat ze maakte.

 

 

 

 

 

 

 

Hilde Koning

Met handlezen nam mijn honger naar alternatieve informatie een grote spurt. Ik leerde o.a. numerologie, tarot, astrologie, reiki, energieën lezen en qigong. Ik ging naar vele seminars van wetenschappers als Dr. Masuru Emoto en spirituele leraren als Byron Katie, Eckhart Tolle en Steve Rother. Mijn passie is nieuwsgierigheid! Ik sta open voor nieuwe informatie en leer nog dagelijks bij. Ook in mijn andere werk (personeelszaken) leerde ik enorm veel en kreeg kansen om dingen uit te proberen. Met gepaste regelmaat deed ik een training en combineerde het intuïtieve met de praktijk en vice versa.

Al doende vergaarde ik veel kennis over de samenhang tussen verschillende aspecten in het leven. Mede hierdoor ontstond het inzicht dat mensen veel voor zichzelf kunnen betekenen door bewust te werken met hun eigen kracht en kwaliteiten. Niet veel later opende ik mijn eigen praktijk als professioneel hand- en auralezeres met de focus op de persoonlijke ontwikkeling van cliënten.

Mensen helpen is fantastisch, maar ook de wereld van Excel sheets heeft me veel gebracht.

Eind jaren negentig werd ik actief op beurzen en las handen in mijn praktijk. Wat later begon ik met workshops.

In het begin had ik problemen met timemanagement. Er is ook zoveel te vertellen. Het duurde even voor ik zo snugger was om die verantwoordelijkheid bij de mensen zelf te leggen. Later heb ik ook les gegeven, maar het kostte me teveel tijd naast mijn baan, dus dat heb ik weer laten gaan.

Om aan de vraag te voldoen bracht ik in 2013 de opgedane kennis en ervaring samen in een e-boek: “Handen met een Verhaal - Altijd jezelf bij de hand”. Hilde heeft hier een belangrijke rol in gespeeld, ook al heeft ze het als mens niet mee kunnen maken.  

Het is me in al die jaren één keer niet gelukt om iemand zijn handen te lezen. Dat wil zeggen, ik was ze aan het lezen, maar de energie stroomde niet en na 10 minuten ben ik er zo liefdevol mogelijk mee opgehouden. Verder heb ik stuk voor stuk prachtige handen gelezen met fascinerende, krachtige en ontroerende verhalen. Waar ik me over verbaas is dat er nog steeds mensen zijn die beweren dat je met een korte levenslijn vroeg dood gaat. Ik heb een aantal klanten in mijn praktijk gehad die dat te horen hadden gekregen. Ik ben ben blij ze een andere visie te hebben kunnen meegeven.

Dagelijks verwonder ik me in de positieve zin des woords over gebeurtenissen. Ik voel me een gezegend mens dat ik andere mensen mag en kan helpen.

Ik heb uit alle kennis uiteindelijk gekozen voor handlezen, aurareadingen en healingen als de basis van mijn praktijk. Ik werk zo nu en dan samen met anderen. Een fijne uitwisseling van kennis en vriendschap.

Naast individuele sessies geef ik qigong les en diverse  workshops over je intuïtie en de natuur, hoe je jezelf kunt healen en uiteraard handlezen. Het aanbod past zich aan al naar gelang de behoefte.

Momenteel (2020) is er meer interesse in informatie over het ascensieproces en heb ik een speciale workshop opgezet voor mensen die hierover meer willen weten. Dit gaat over de situatie waarin we ons nu bevinden, de overgang naar deze een nieuwe dimensie, wat daarmee gepaard gaat. Het is belangrijk je energie op peil te houden of te upliften. Dat is altijd belangrijk, maar in de huidige en komende periode helemaal. Hoe meer je je lichaam ondersteunt, hoe makkelijker je lichaam alle veranderingen aankan. En hoe eerlijker je naar je zelf bent, hoe meer je uitlijnt in je energie, hoe soepeler het proces. Deze tips zijn verwerkt in de workshop.”  

Meer informatie over ons aanbod vind je op mijn website.

 

Begin 2022 heb ik besloten te stoppen met individuele handleessessies. Door alle veranderende energieën voel ik sterk een roeping op een nieuwe focus, meer healing en qigong.  Wel blijf ik workshops geven op aanvraag. Ik neem met een warm gevoel afscheid van dit onderdeel van mijn praktijk en dank alle collega’s hartelijk voor hun support

 

“Mijn passie kunnen uitoefenen is bijzonder in meerdere opzichten.

Door mensen te helpen van binnenuit te helen, komen eigen kracht en kwaliteiten beter tot zijn recht.

Ik zie mensen groeien en bewuster worden.

Dit is een inspirerend, diepgaand en mooi proces.”

 

Was getekend Nicole Versteeg

Heerhugowaard, 20 november 2020

www.universalhealing.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Passage uit het boek Seintje van boven van Annemiek Paping over Nicole's lezing.

Maak jouw eigen website met JouwWeb