In Nederland wonen zeker al 100 Handleeskundigen

 

Naast de baanbrekende handleeskundigen heb ik (Magda van Dijk-Rijneke) ook vele navolgende handleeskundigen ontmoet of per email/telefonisch contact mee gehad. Zij brachten deze studie nog verder naar buiten met hun drive, enthousiasme, doorzettingsvermogen, maar vooral ook met grote liefde voor dit boeiende vak. Zij gaven eveneens consulten, cursussen, workshops, lezingen en sommigen schreven ook boeken. 

Het wordt tijd dat deze collega's ook in het zonnetje worden gezet.


Collega Esther Husmann is een bijzondere enthousiaste leerling geweest, die met veel plezier de materie heel ijverig leerde. In september 2014 behaalde ze haar diploma en werd ze een gedegen  handanalist in combinatie met een eigen coachingpraktijk.

Regelmatig hebben wij contact met elkaar en toont zij graag interessante afdrukken die we met elkaar bespreken.


Korte levensbeschrijving van Esther Husmann als handanalist.  

Na een carrière als interim communicatieadviseur bij grote bedrijven in de (financieel) zakelijke dienstverlening, maakte ik in 2012 de overstap naar coaching. Tegelijkertijd volgde ik de 2-jarige opleiding Universele Handleeskunde bij Magda van Dijk-Rijneke. De reden dat ik voor de opleiding van Magda koos, was omdat zij zowel de West-Europese, de Amerikaanse als de Indiase handanalyse traditie bestudeerde en deze jarenlang in haar eigen praktijk toetste. Deze gecombineerde kennis en ervaring bundelde zij in haar opleidingsmateriaal en die zorgvuldige benadering sprak mij erg aan.

Als kritische en bevlogen leraar heb ik erg met Magda geboft. In september 2014 behaalde ik mijn diploma. Naast mijn werk als handanalist en coach, werk ik als online communicatiespecialist.

Als klein meisje boeiden mensen mij al, hun verhalen, wat hen beweegt en motiveert, maar ook wat hen belemmert. Ik vind het geweldig en bijzonder om samen met hen te ontdekken wat hun unieke talenten zijn, waar ze blij van worden en energie van krijgen. Om vervolgens handvatten aan te reiken om deze talenten en vermogens in te bedden in hun werkende of privéleven. Daar krijg ik ontzettend veel energie van!

Vintage palm reading machine
Eén van de leukste ervaringen als handanalist was tijdens een vakantie in Italië. Hier liep ik met man en kind in een slaperig dorpje tegen een vintage palm reading machine aan. Een middelbare dame en haar moeder van een jaar of 70 hadden net hun euromuntje erin gegooid, legden hun palm op de plaat et voila: het apparaat spuugde een kaartje met reading eruit.

Ik vond dat natuurlijk onzin, maar omdat ze overduidelijke interesse hadden in handanalyse, bood ik aan ter plekke even te kijken.

Ze vertelden me toen dat ze ieder jaar afreisden naar dit dorp voor hun traditionele ‘palm reading’. Het was een soort jaarlijks terugkerende spirituele reis. Op de rand van het nabijgelegen pittoreske fonteintje analyseerde ik hun handen. Ze vonden het geweldig en zeiden dat deze reading toch wel het hoogtepunt van al die jaren was…....

Nou, daar doe ik het voor!

Publicaties

Was getekend Esther Husmann

Haarlem 13 september 2021

Handanalyse, handlezen Haarlem


In het feel-good programma ‘Beau in de wolken’ houdt Beaudine een (spirituele) zoektocht naar geluk. Ze gaat langs bij verschillende life coaches die elk op hun eigen manier proberen bij te dragen aan iemands geluk. In de afleveringen is er vanuit diverse hoeken te leren over lichaam en geest en krijgt Beaudine een uniek kijkje in de sessies van de coaches. Dit programma is voor iedereen die meer kennis wil over de wereld en een gelukkig bestaan!

In de eerste aflevering is er een bezoekje aan de handanalist. Wat kan zij vertellen over de karaktereigenschappen van Beaudine?