In Nederland wonen zeker al 100 Handleeskundigen

 

Naast de baanbrekende handleeskundigen heb ik (Magda van Dijk-Rijneke) ook vele navolgende handleeskundigen ontmoet of per email/telefonisch contact mee gehad. Zij brachten deze studie nog verder naar buiten met hun drive, enthousiasme, doorzettingsvermogen, maar vooral ook met grote liefde voor dit boeiende vak. Zij gaven eveneens consulten, cursussen, workshops, lezingen en sommigen schreven ook boeken. 

Het wordt tijd dat deze collega's ook in het zonnetje worden gezet.


Collega Francis Tomson vond het belangrijk om zichzelf te ontwikkelen en handen hadden haar altijd al gefascineerd. Ze heeft diverse spirituele cursussen gevolgd en is heel veelzijdig geworden in die gevolgde disciplines. Met grote liefde beoefent ze het vak handanalyse al 10tal jaren. 


Korte levensbeschrijving van Francis Tomson als handanalist.

Ik ben Francis Tomson en sinds 20 jaar handanalist. Als persoon heb ik altijd al een brede interesse gehad in wat de wereld ons te bieden heeft. Zo vind ik het belangrijk om mijzelf te ontwikkelen en hebben handen mij ook altijd al gefascineerd.

Om hierover meer te weten te komen ben ik de opleiding tot handanalist gaan volgen bij Edo Sprong (academie Antropodynamica). Vermoedelijk voor velen een bekende naam in de wereld van handanalisten. Dit bleek een startschot voor uiteindelijk vele opleidingen die ik ging volgen.

Ik heb ter verbreding en verdieping de volgende opleidingen gevolgd:

  • De vierjarige opleiding Psychologie van C.G. Jung en Tarot bij Dra. K. Hamaker Zondag
  • Een groot deel van de vierjarige cursus Astrologie bij Dra. K. Hamaker-Zondag
  • Reiki I, II en III volgens het Usui-systeem
  • Twee jaar Hoge School voor Natuurgeneeskunde. Hiermee heb ik onder andere gedegen kennis van de medische basisvakken opgedaan
  • Twee jaar hypnose- en regressietechniek
  • Edelsteentherapie.

Wat mij aan handanalyse zo boeit, is de hoeveelheid informatie dat in een hand te lezen is en de brede toepasbaarheid hiervan. Bij meerdere mensen heb ik de handen gelezen om tot een beroepskeuze te komen, of om vastgeroeste patronen in hun leven te ontdekken en te bespreken.

Zelf vind ik het heel mooi om te zien dat diegene dan daarna antwoorden voor zichzelf krijgt en/of bepaalde keuzes maakt waardoor hij/zij zich gelukkiger voelt.

 

Mijn motto luidt: “HANDANALYSE IS DE WEG NAAR ZELFKENNIS”.

In de reizen die ik maakte, ontdekte ik de impact van handanalyse in de diverse culturen. Met name mijn eerste reis naar India heeft heel veel indruk op mij achter gelaten. Bij uitstek is gebleken dat in de Indiase cultuur handanalyse een onderdeel van het dagelijks leven is. Daarom kom ik zo graag steeds weer naar dat land terug. Mijn mooiste handanalyse ervaringen heb ik dan ook daar opgedaan.

Zo werd ik eens door een riksjadriver gevraagd, tijdens een ritje, om bij hem thuis met zijn gezin mee te eten. Ik kwam toen terecht in een sobere kamer van 2 x 3 waar 6 personen leefden. We deelden samen gezellig de maaltijd en tegelijkertijd las ik van enkele gezinsleden hun handen.

Tijdens een overstap op het vliegveld van Delhi, zag een douanier dat ik een boek over handanalyse bij me had. Hij vroeg mij of ik toch echt even zijn handen wilde lezen. Dit heb ik toen gedaan. Dat zijn dan toch wel van die bijzondere momentjes in het leven.

Mijn fascinatie voor dit land maakte dat ik mij verder in die cultuur ging verdiepen. Ik leerde de taal en maakte daar diverse vrienden. Eén van mijn Indiase vrienden vertelde mij dat ik aanleg had voor het herkennen van de werking van edelstenen en heeft mij dit geleerd. Hierdoor maakte ik kennis met de edelsteentherapie.

Dit heeft gemaakt dat ik naast handanalist nu een webshop heb opgezet waarin ik sieraden ingelegd met halfedelstenen verkoop.

Hierover valt meer te lezen op mijn websites.  Daarnaast geef ik cursussen in handanalyse en reiki.

 

Was getekend Francis Tomson

Zeist, november 2021

www.francishandreiking.nl

www.francisjewellery.nl 

 

 

*) Edo Sprong (overleden 16/10/2013) richtte samen met Francine Rasenberg & Paul Bles de Academie Antropodynamica op. 

*) Magda van Dijk-Rijneke, oprichter School der Universele Handleeskunde (1990).