In Nederland wonen zeker al 100 Handleeskundigen

 

Naast de baanbrekende handleeskundigen (zie rubriek) heb ik (Magda van Dijk-Rijneke) ook vele navolgende handleeskundigen ontmoet of per email/telefonisch contact mee gehad. Zij brachten deze studie nog verder naar buiten met hun drive, enthousiasme, doorzettingsvermogen, maar vooral ook met grote liefde voor dit boeiende vak. Zij gaven eveneens consulten, cursussen, workshops, lezingen en sommigen schreven ook boeken. 

Het wordt tijd dat deze collega's ook in het zonnetje worden gezet.


Marianne de Haan heb ik op 19 april 2001 bij mij thuis ontmoet. Ze had een afdruk bij zich van een hand zonder de Levenslijn, 4 vingers en geen duim. Ze wilde dat graag met mij bespreken. Dat was een zeer interessant onderwerp. Na lang van gedachten gewisseld te hebben kwamen we toen der tijd tot onze conclusie, we wisten het niet.


Korte levensbeschrijving van Marianne de Haan als Handanalist 

 

Vanaf mijn jeugd heb ik altijd interesse in handen en voeten gehad. Als volwassene kwam ik op een hele bijzondere manier met de Handleeskunde in aanraking. Mijn beroep was schoonheidsspecialist en regelmatig las ik het schoonheidsspecialiste tijdschrift. Daar stond regelmatig een advertentie in over een Gezondheidsbeurs in Apeldoorn. En elke keer als ik die advertentie las kreeg ik een stem in mijn hoofd die zei: “Daar moet je naar toe, dat is het begin van een verandering”.

Met twee collega’s zijn we ernaar toegegaan. Wij stapte uit de auto en er kwam een man speciaal naar mij toe en vroeg of ik vrijkaarten had. Ik zei neen en ik kreeg drie vrijkaarten cadeau. Ik draaide mijn hoofd om en vroeg aan mijn collega’s die achter mij liepen: “ Moet ik hier zijn of moet ik hier niet zijn?”. En op hetzelfde moment struikelde ik over een bord en op dat bord was een plakkaat geplakt. Ik las, lezing Edo Sprong, die om 14.00 zou beginnen.

Na een tijdje over die beurs te hebben gelopen zijn we naar die lezing gegaan. Ik heb na de lezing even met Edo kunnen praten en ik kreeg een folder in mijn handen over de opleiding. De opleiding was al begonnen en ik gaf mij op voor het volgende jaar in 1997.

Ik heb de dubbele opleiding gevolg, de handanalyse en de handpalmtherapie. Daar gaf Francine Rasenberg ook les.

Op een gegeven moment ben ik er mee gestopt, omdat ik het allemaal heel summier vond, zeker wat betreft de handpalmtherapie, daar was ik heel ontevreden over.

In die tussen tijd ging ik ook naar anderen gehoor colleges. Daar kwam Edo achter, hele discussie met hem gehad en ik vond dat wat ik mijn vrije tijd doe, hem niets aan ging.

Wat ik nog niet aan jullie heb verteld is, dat je het 1e jaar een formulier moest ondertekenen dat je never nooit les mochten geven.

Toen ik echter klaar was met de opleiding en les ging geven werd ik uit de school getrapt en ik was niet de enige.

 

Daarna ging ik op paranormalen beurzen staan en las ik vele handen. Eenmaal ervaarde ik dat ik bij een vrouw de handen pakte en een hele film zag. Dit fenomeen ervaarde ik steeds vaker. Ik heb dan ook altijd gezegd, ik lees niet alleen handen maar ik voel het ook.

Een ervaring blijft mij bij en vergeet ik nooit. Ik voelde de hand van een vrouw die haar hart had afgesloten voor haar partner. Zij vertelde dat ze 2 jaar geleden ook naar deze beurs was gegaan en dat een man, die ook handen las, zei: "Uw partner wordt ziek en zal dit jaar overlijden". Sindsdien had ze haar hart afgesloten voor haar man. Ze ging minder van hem houden en op die manier beschermde zichzelf al voor het aankomende leed, wat haar te wachten zou staan. Ik zei: ""Maar uw partner leeft nog? Wij zeggen nooit dit soort dingen, dit is een charlatan geweest". Ze vertelde dat ze het jaar daarop weer, samen met haar partner, naar die beurs is gegaan, naar diezelfde man. Toen zei die man tegen haar partner: ""u wordt ziek en komt te overlijden" Toen zei ik tegen het stel, ga naar huis en vier het leven, jullie worden samen oud.

Jarengeleden (2001) heb ik tot tweemaal toe iemand ontmoet die geen Levenslijn had en ook geen duim, wel 4 vingers. Ik heb de handen toen met mijn gevoel geduid. Ik ben daarna naar Magda van Dijk-Rijneke gegaan om dit te onderzoeken maar we kwamen er niet uit.

Vanaf 2000 begon ik op de Libelle beurzen, samen met René Peters, handen te lezen, zeker 8 jaar lang.

En enkele jaren later kwam er een speciale rubriek in tijdschrift Libelle Balance te staan, waar ik 4 jaar lang in elke uitgave een paar handen van de medewerkers onder de loep nam.

Vele boeken, lezingen en workshops gegeven.

Na kennismaking met de Kosmische Symbolen (van Joke de Bruin) heb ik handanalyse en de symbolen samengevoegd in een workshop genaamd Het heft in eigen handen nemen. Door deze combinatie werkt de cursist op een creatieve manier aan een diepere laag van zichzelf.

 

Waarom ben ik met mijn passie gestopt. Vanwege mijn ogen…….

Ik kreeg een ongeneeslijke oogziekte en kon geen handen meer lezen, nog wel voelen. Daarom heb ik mijn verhaal via de telefoon aan Magda verteld. Zij heeft het voor mij opgenomen en het ook verwerkt.

 

Was getekend Marianne de Haan

Breda, 6 november 2020

 

Ik heb een eiland in mijn hand staan, met een ster er in. Heel bijzonder.

Volgens Edo kan dat niet. Ik liet het hem zien en hi gaf mij gelijk, maar wist niet wat het betekende omdat hij het nooit had gezien.

Voor mij betekent het: een kind verloren. Ik ontmoette nog iemand met zo’n teken en bij haar was dit hetzelfde geval. Toen heb ik met veel liefde dit logo gemaakt.

Enkele artikelen in tijdschrift Libelle Balance.

 

 

*) Edo Sprong (overleden 16/10/2013), richtte samen met Francine Rasenberg & Paul Bles  de Academie Antropodynamica op.

*) Magda van Dijk-Rijneke, oprichter School der Universele Handleeskunde (1990).

*) Francine Rasenberg