In Nederland wonen zeker al 100 Handleeskundigen

Vanaf 1982 hou ik (Magda van Dijk-Rijneke) mij bezig met de handleeskunde en vanaf die tijd heb ik vele baanbrekers op dit gebied op de paranormale-/alternatieve- of spirituele beurzen ontmoet. Wij brachten langzaam maar zeker deze studie meer naar buiten (en uit de occulte verdomhoek) met onze drive, enthousiasme, doorzettingsvermogen, maar vooral ook met grote liefde voor dit boeiende vak. Wij gaven consulten, cursussen, workshops, lezingen en sommigen schreven ook boeken.

Het wordt tijd dat deze baanbrekers eens in het zonnetje worden gezet.


Helaas heb ik niet alle collega's persoonlijk gekend maar heb wel van hen gehoord. Deze keer wil ik mijn collega Richard Wetsema introduceren en in het zonnetje zetten. 


Korte levensbeschrijving  van Richard Wetsema als handleeskundige, paragnost, magnetiseur, numeroloog en docent.

Ik ben geboren in 1952 te Winschoten, de interesse in het paranormale heb ik meegekregen van mijn ouders. Mijn ouders, werkzaam in de kledingindustrie waren sterk telepathisch en heldervoelend. Ik ontdekte al vrij jong dat er meer is tussen hemel en aarde.

Na mijn opleiding tot docent Engineering in de Elektrotechnische Installatie Techniek, en docent Wis- en Natuurkunde en mijn aanstelling bij de MTS Arnhem (huidig ROC) was de tijd rijp voor mijn eigen verdere ontwikkeling.

In 1985 las ik een artikel over een open dag van de Stichting Parapsychologisch onderwijs (SPO) uit Rotterdam wat mijn aandacht trok. Ik had behoefte me op spiritueel gebied te oriënteren.

Deze open dag van de SPO resulteerde er in dat ik bij de SPO cursussen heb gevolgd op alternatief/spiritueel gebied en later als docent vanuit de SPO cursussen in het land heb gegeven. De oprichtster en directrice van de SPO, Marion Dietrich, was naast o.a. Anton Pauwe, Andre Groote en Leo Pannekoek onder meer als tarotiste te horen in het wekelijkse radioprogramma het Zwarte gat van Veronica. Zij was het die me de kneepjes van het schrijven van een cursus-workshop en het in de markt zetten bijbracht. Aan de jaarlijkse Paravisie beurzen in de Rai waaraan ik als medewerker van de SPO deelnam denk ik nog met veel plezier terug. Het na afloop uit eten gaan versterkte de verbroedering en saamhorigheid.

Na mijn deelname aan het Veronica tv programma “Achter de dijk” in de Kosmos te Amsterdam werd mijn interesse in het Handlezen gewekt. Van een goede vriendin kreeg ik op mijn verjaardag een ankerboekje van Jack F.Chandu over handlezen wat me zeer aansprak. Het was ook in die tijd dat Edo Sprong in een tv programma zijn kennis uit eigen onderzoek deelde via een tv programma met als titel “Alles in de Hand”.

Mijn interesse was gewekt en zo gebeurde het dat ik na de basiscursus Handlezen in 1994 ook de gevorderden cursus met de praktijkdagen bij Edo Sprong ging volgen.

Om ervaring op te doen en om de verkregen kennis van de handanalyse in de praktijk toe te gaan passen werd ik in 1995 als reactant op een advertentie van Andre de Graaff, handlezer in het pas opgerichte gezondheidscentrum “het Gezondhuis” in Nijkerk. Er was een fijn samenwerkingsverband met een aantal andere professionals met hun specifieke vakkennis. Op een vaste donderdagavond was ik hier als analist werkzaam, mijn eerste consulten smaakten naar meer.

Ondertussen heb ik ook nog een jaaropleiding Klinische Psychologie in Utrecht gevolgd om meer inzicht te krijgen in achtergronden en het daaraan gekoppelde gedrag van mensen. Het meest bijzondere vond ik zelf dat deze opleiding geschreven was door een ex vriendje van Marion mijn vroegere directrice van de SPO. Ik heb de docent maar niet van dit feit op de hoogte gebracht. Toeval bestaat in mijn ogen niet, toeval is wat je toevalt.

Niet veel later ging ik deelnemen aan de wekelijkse paranormaalbeurzen van het pas opgerichte organisatiebureau Paraview.

In het TV programma Way of Life met als presentatrice Lucille Werner heb ik als Numeroloog eind december 1996 vragen van luisteraars beantwoord, ook dit gaf me meer landelijke bekendheid.

In 2010 ben ik gevraagd door George Borghout om als handlezer in het tv-programma Walhalla van TV Gelderland de kijker deelgenoot te laten zijn van een handanalyse.

Ook mijn deelname aan een jubileum dag, het 5-jarig bestaan van de vereniging van beroepsadviseurs in Leeuwarden heeft de nodige reacties opgeleverd waardoor openbaren avonden in Handlezen vorm kregen. Ook heb ik warme gevoelens overgehouden aan de kerstborrel /eindejaar afsluiting bij het ministerie van buitenlandse zaken december 2010 waar ik als handlezer invulling aan heb gegeven.

 

Dat het handlezen ook de interesse van de schrijvende pers bereikte blijkt uit publicaties met foto in de Gelderlander, Brabands Dagblad de Arnhemse courant en Oog tv Groningen

Dit alles was de aanloop tot het zelf schrijven, uitdiepen en geven van tal van cursus en workshops zoals Magnetiseren, Numerologie, Pendelen, Intuïtieve ontwikkeling en ….... Handlezen.

Het schrijven van een reader en de lesinhoud was een zomervakantie werkje. Een aantal weken zonderde ik me dan af en ging ik bij voorkeur in de lounge van een bekende hotelketen tussen de vergaderende vertegenwoordigers zitten schrijven.

Door de vele consulten en mensen met afwijkende handen kostte het weinig moeite om de handleescursus vorm te geven. Ook zelf verwierf ik steeds meer inzicht in het lezen van handen met zijn specifieke tekens, handvorm, verhoudingen, lijnen etc etc en de daaraan gekoppelde psychologische en fysieke aspecten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tv Gelderland, opname programma Walhalla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In studio

Hoeveel handanalyseconsulten ik inmiddels heb gegeven is niet te zeggen, het zijn er duizenden geweest.

Sinds het begin van deze eeuw gaf ik jaarlijks op meerdere locaties in Nederland cursussen en workshops, bij velen heb ik de leergierige belangstelling voor het Handlezen maar ook voor het magnetiseren, Intuïtieve ontwikkeling, Numerologie, Pendelen en de I-Tjing kunnen voeden en heb ik mijn ervaringen en kennis door kunnen geven aan deze volgende generatie.

Mijn credo is:

Je handen vertellen wie je bent, het maakt bewustwording zelfinzicht en groei mogelijk.

 

Was getekend Richard Wetsema

Heelsum, 12 augustus 2020

www.wetse.nl

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb