In Nederland wonen zeker al 100 Handleeskundigen

 

Naast de baanbrekende handleeskundigen heb ik (Magda van Dijk-Rijneke) ook vele navolgende handleeskundigen ontmoet of per email/telefonisch contact mee gehad. Zij brachten deze studie nog verder naar buiten met hun drive, enthousiasme, doorzettingsvermogen, maar vooral ook met grote liefde voor dit boeiende vak. Zij gaven eveneens consulten, cursussen, workshops, lezingen en sommigen schreven ook boeken. 

Het wordt tijd dat deze collega's ook in het zonnetje worden gezet.


Onze collega Linda Bell-de Geus leerde ik kennen tijdens een consult. Ze kwam helemaal uit Wagenborgen in Groningen en was lang onderweg met haar broodjes en soep.  Dat was een hele leuke kennismaking.

We kunnen wel stellen dat ze zeer veelzijdig is, je hoeft alleen maar haar website te lezen…..


Korte levensbeschrijving van Linda Bell-de Geus als handleeskundige, medium en reikihealer

Graag neem ik jullie mee in mijn verhaal, waarin je kunt lezen hoe ik in aanraking ben gekomen met handlezen. Een van mijn grote passies, die ik graag uitdraag. Magda ik vond het heel fijn om je te ontmoeten!

Ik was een dromerig kind, die intuïtief veel voelde en zag. De ongeziene wereld was voor mij heel gewoon, al praatte ik daar niet over. In mijn puberteit werd de 'gevoeligheid', die ik altijd heb gehad, alleen maar sterker. Ook mijn eenzaamheid hierin werd groter, omdat ik het niet kon uiten of delen met de mensen om mij heen.

Het heeft even geduurd om mezelf te begrijpen en te luisteren naar mijn innerlijke stem.

Mijn maatschappelijke carrière begon in de horeca. Daarna ben ik in de kinderopvang gaan werken.Vervolgens heb ik de PABO gedaan en ben ik als parttime leerkracht in het basisonderwijs gaan werken. Verder geef ik op basisscholen mindfulness lessen.

 

In mijn praktijk werk ik als handleeskundige, medium en healer. Mijn interesse in mensen en kinderen uit andere culturen is er altijd al geweest.

Doordat ik op zoek was naar antwoorden en naar meer verdieping in mijn leven, ging ik rond mijn 28e op onderzoek uit.

Ik kwam in aanraking met o.a. Reiki, droomsymboliek en pendelen. Hierin heb ik verschillende cursussen gevolgd.

Mijn eerste mooie ervaring met handlezen was toen ik destijds werkzaam was als pedagogisch medewerkster in de kinderopvang. Mijn collega las handen zoals ze dat in het Verre Oosten doen. Ook heb ik in die tijd een Iraakse vluchteling ontmoet, die mijn handen mocht lezen.

Dit was zo boeiend en fascinerend, dat ik er meer over wilde weten. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en het was alsof ik werd geraakt in mijn ziel.

Dat ik er iets mee wilde doen was duidelijk en dat is nooit over gegaan. Vele boeken heb ik gelezen en ik heb ontzettend veel verschillende handen mogen bekijken

Mijn zoektocht naar een goede opleiding hierin, bracht me bij Rebecca van Delden in Groningen. Bij haar heb ik de 4-jarige opleiding tot handleeskundige gevolgd en ontzettend veel geleerd. In het laatste jaar heb ik een onderzoek gedaan over kinderhanden met als thema: “Ligt er een relatie tussen de loop van de Hoofdlijn en de mate van fantasie bij kinderen”.

In 2015 heb ik mijn diploma behaald. Af en toe volg ik Masterclasses om me te blijven ontwikkelen.

 

Toen ik als handleeskundige aan de slag ging, ben ik begonnen met het geven van workshops handlezen. Ook was ik op verschillende locaties regelmatig te vinden, zoals in verzorgingstehuizen en op kleine spirituele fairs.

Deze ervaringen waren erg zinvol. Juist omdat mijn intuïtieve vermogens, zoals helderzien, helderhoren, heldervoelen en helderweten, hierdoor meer versterkt werden.

Om mijn gevoeligheid meer richting te geven ben ik deze gaan ontwikkelen en verfijnen door een opleiding mediumschap te gaan volgen. Ik kreeg daar van meerdere mediums les.

Mijn passies handlezen en mediumschap gaan voor mij nu hand in hand. Ik ben dankbaar om de handen van jong en oud te mogen lezen. Geen enkele hand is hetzelfde. Elke keer word ik weer geraakt, wanneer ik het verhaal van iemands persoonlijke leven mag lezen. Een doorgeefluik te mogen zijn en mensen een stukje verder op hun pad te mogen begeleiden. Zowel in mijn praktijk in Wagenborgen, als ook op Texel geef ik regelmatig handleesconsulten.

De mooiste les die ik van het handlezen heb geleerd, is dat ik mezelf mag zijn en dit op geheel mijn eigen manier de wereld in

mag zetten. Op mijn website vind je uitgebreide info: www.moonvalley.nl

Liefs, Linda

 

Was getekend Linda Bell-de Geus

3 oktober 2021 Wagenborgen

 

-o0o-

 

 

*) Magda van Dijk-Rijneke, oprichter School der Universele Handleeskunde (1990).

*) Rebecca van Delden, oprichter opleidingsinstituut Handsaam