In Nederland wonen zeker al 100 Handleeskundigen

 

Naast de baanbrekende handleeskundigen heb ik (Magda van Dijk-Rijneke) ook vele navolgende handleeskundigen ontmoet of per email/telefonisch contact mee gehad. Zij brachten deze studie nog verder naar buiten met hun drive, enthousiasme, doorzettingsvermogen, maar vooral ook met grote liefde voor dit boeiende vak. Zij gaven eveneens consulten, cursussen, workshops, lezingen en sommigen schreven ook boeken. 

Het wordt tijd dat deze collega's ook in het zonnetje worden gezet.


Collega Mariska de Vries leerde ik kennen als een bijzonder enthousiast, fervent en gepassioneerde leerling, die door haar gedrevenheid aan mijzelf deed denken in de begin jaren van mijn studie. Zij ziet de chirologie als haar roeping wat haar veel voldoening geeft. 

Regelmatig hebben wij contact over interessante afdrukken en gaan af en toe lunchen. Ze is zeer geïnteresseerd in de Simiaanlijn en heeft zich daarin gespecialiseerd.


Korte levensbeschrijving van  Mariska de Vries als chiroloog/handleeskundige en handreflexoloog.

Als kind al was ik erg geïnteresseerd in de psyche van de mens. Ik probeerde altijd inzicht te krijgen in het hoe en waarom van acties en reacties en wilde zoveel mogelijk anderen helpen met de inzichten die ik toen had opgedaan.
Ik was ervan overtuigd dat ik iets voor mezelf zou opbouwen, zat zo vol met plannen en ideeën dat ik nog niet precies kon duiden wat het moest worden, maar het werken voor een baas, dus het uitvoeren van andermans ideeën, was niks voor mij. Dat wist ik zeker.
Het leven leidt ons soms via omwegen naar de juiste plek, dat realiseren we ons niet altijd direct.

Toen ik in 2000 samen met mijn man een cadeauwinkel begon, veranderde onze winkel langzaamaan in een esoterische winkel. Deze wending maakten wij, om aan de behoefte van onze klanten te voldoen. We zijn dus een totaal ander pad ingeslagen dan we oorspronkelijk voor ogen hadden. (Achteraf bleek dat ik door deze keuze mijn roeping zou vinden.)
We kwamen op het idee om workshops te organiseren in de avonduren en de mogelijkheid te bieden voor het geven van korte consulten door professionals. 
Zo kwamen er verschillende mensen en onderwerpen op mijn pad, waaronder ook het handlezen.

 

Het handlezen interesseerde mij ontzettend,  vooral nadat ik mijn handen had laten lezen, was ik om.

Dit kwam niet voor niets op mijn pad, hier wilde ik alles van weten, dit was niet iets ongrijpbaars, maar een werkelijke wetenschap die tot in verrassende details kan onthullen hoe iemand in elkaar zit.  Zo boeiend, maar tegelijkertijd ook zo veelomvattend, maar waar moest ik beginnen?
Ik begon erover te lezen, verslond het ene na het andere boek, maar toch dacht ik: Wat ga ik er uiteindelijk mee doen? waar leidt dit nieuwe pad me naartoe?

Toen las ik het boek Universele Handleeskunde van Magda van Dijk-Rijneke, de manier waarop dat geschreven was zorgde ervoor dat de puzzelstukjes op zijn plek vielen. Ik zag opeens de verbanden, de logica, de taal van de handen.

Ik begreep het......! Ik wist gewoon...... dit is het!

 

Ik zocht contact met Magda en vertelde haar wat voor impact haar boek op mij heeft gehad. In 2009 ben ik aan het eerste deel van de opleiding begonnen. Ze inspireerde mij enorm en gaf me de mogelijkheid mijzelf als persoon te laten groeien en mijn kennis op het vakgebied te ontwikkelen. 

Magda werd mijn mentor en is dat nog steeds.


Met veel enthousiasme, gedrevenheid en leergierigheid heb ik alle 4 de delen van de opleiding doorlopen en in 2012 afgesloten met een examen. Daarna ben ik masterclasses blijven volgen, bleef ik erover lezen en oefende ik veel in de praktijk. Hierdoor kreeg ik steeds meer bevestiging en vertrouwen in mijn kennis.

Het gaf mij zo ontzettend veel voldoening om op deze manier mensen verhelderende inzichten te kunnen geven, dat ik zoveel mensen wilde helpen als ik maar kon.

Dat zorgde ervoor dat ik op heel veel inspirerende plekken lezingen, workshops en consulten heb mogen geven en geweldige mensen heb ontmoet

Ik heb in bibliotheken gestaan, in winkels op markten, beurzen, open dagen, vrijgezellenavonden, bedrijfsfeesten, ladiesnights, vriendinnenavonden, 1 op 1, voor een klein groepje en voor grote zalen.

Vanaf 2011 had ik om de week een eigen radio item bij de lokale omroep.

Zat zelfs in 2014 bij Qmusic aan tafel voor "Ask me anything"( de radiofragmenten zijn via mijn website te beluisteren.) 

Wat genoot ik ervan, van mijn hobby een beroep gemaakt, prachtig toch. Mooier kan niet.

Toch zocht ik iets dat ik erbij kon doen, ik wilde mijn diensten uitbreiden, meer kunnen bieden aan mijn klanten.

 

 

 

 

Workshops bij

Volks Universiteit West Betuwe

In 2014 heb ik daarom een opleiding Handreflex massage gedaan, dit geeft mij de mogelijkheid om mijn klanten een totaalplaatje te kunnen bieden, inzicht en ontspanning.
Zo kunnen klanten bijvoorbeeld na een consult kiezen voor een ontspannende Handreflexmassage en afsluitend een verwarmende paraffine handpakking. Dit biedt ze de mogelijkheid om alles wat in het consult besproken is, rustig op zich in te laten werken.
Ook over dit onderwerp geef ik workshops via verschillende instanties en op diverse plekken in het land. Daarnaast heb ik door de jaren heen verschillende onderzoeken gedaan over specifieke handlijnkundige onderwerpen zoals bijvoorbeeld de linkshandigen en de Simiaanlijn.

Ik heb mij het allermeest in de Simiaanlijn verdiept. Tientallen mensen heb ik met die lijn in 1 of beide handen mogen spreken. Ik heb deze mensen kunnen begeleiden naar meer zelfkennis, inzicht in de lijnen en in hun eigen denkwijze. De inzichten zorgde voor meer begrip van hun omgeving en maakte dat ze makkelijker door het leven konden laveren. Ik ben er zoveel over te weten gekomen dat ik er mijn specialisatie van heb kunnen maken.

 

Helaas door Corona konden veel workshops en activiteiten geen doorgang vinden maar nu begint alles weer een beetje op gang te komen.
Gelukkig weten klanten hun weg naar mijn website en mijn praktijk weer te vinden. Ik vind het heerlijk dat ik mijn mooie werk weer op mag pakken, ik voel me gezegend.

Dit alles doe ik tegenwoordig met veel plezier naast een fulltimebaan, en daarbij geniet ik samen met mijn man ook nog ontzettend van ons heerlijke gezin met 3 kinderen en een hond.

Een rijk gevuld, druk leven waar ik elke minuut dankbaar voor ben.


 

 

Was getekend Mariska de Vries

Culemborg 13 juli 2021

www.kundiginhandlijnkunde.nl

 


*) Magda van Dijk-Rijneke chiroloog en oprichter van de School der Universele Handleeskunde (1990).

Maak jouw eigen website met JouwWeb