In Nederland wonen zeker al 100 Handleeskundigen

 

Naast de baanbrekende handleeskundigen heb ik (Magda van Dijk-Rijneke) ook vele navolgende handleeskundigen ontmoet of per email/telefonisch contact mee gehad. Zij brachten deze studie nog verder naar buiten met hun drive, enthousiasme, doorzettingsvermogen, maar vooral ook met grote liefde voor dit boeiende vak. Zij gaven eveneens consulten, cursussen, workshops, lezingen en sommigen schreven ook boeken. 

Het wordt tijd dat deze collega's ook in het zonnetje worden gezet.


Melissa Kamstra kreeg een burn-out en besloot op zoek te gaan waarom haar dat overkwam. Dat werd een interessante zoektocht naar coaches en psychologen, echter hun diagnoses waren voor haar allemaal onherkenbaar. Nadat ze op een holistische wijze verder zocht en toevalligerwijs in aanraking kwam met Handleeskunde vond ze zichzelf. Nu is haar missie om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met het goud in hun handen.


Korte levensbeschrijving van Melissa Kamstra als handleeskundige en coach 

Jarenlang werkte ik, met veel plezier op de marketingafdeling van een grote retailer, totdat ik van de een op de andere dag overwerkt thuis kwam te zitten. Ik besloot op zoek te gaan naar het ‘waarom van mijn burn-out’, want dit nog eens meemaken wilde ik koste wat kost voorkomen.

Bezoeken aan coaches en psychologen volgden. Geen van allen gaven gewenst resultaat. In de diagnose die volgde herkende ik mij niet. Misschien klopte het dan wel dat ik moeite had met grenzen aangeven, maar daadwerkelijk nee zeggen als het moet kan ik echt wel. Ik voelde mij bij deze professionals onbegrepen en had het gevoel in een bepaald hokje te moeten passen.

Omdat de reguliere gang van zaken mij niet verder hielp in mijn zoektocht naar antwoorden besloot ik mijzelf op een holistische wijze onder de loep te nemen. Talloze zelfhulpboeken las ik, begon te mediteren en voegde voedingssupplementen aan mijn eetpatroon toe.

Toevalligerwijs kwam ik in diezelfde periode in aanraking met een workshop handlezen bij Joyce van Nispen. Ik had geen idee wat ik kon verwachten en was een tikkeltje sceptisch. Echter mijn sceptische houding verdween als sneeuw voor de zon.

Tijdens het algemene gedeelte van de workshop was ik al verbaasd wat er allemaal vanuit Handleeskunde over het karakter valt te ontdekken. Echter viel mijn mond open van verbazing toen ik een vingervlugge handanalyse voorgeschoteld kreeg.

De docent van de workshop die mij niet kende legde in enkele minuten mijn ziel en zaligheid bloot. Ze vertelde mij dat ik vanuit een sterk loyaliteitsgevoel geneigd ben veel van mezelf te vragen. Mijn betrokkenheid bij de dingen die ik doe is groot. Aan de andere kant laten mijn pinken (die over communicatie gaan) zien dat ik echt wel nee kan zeggen als het moet. Het advies was een betere balans te vinden tussen activiteit en ontspanning, op te passen met de hoeveelheid hooi op mijn vork en tijdiger aangeven als het werk te veel zou worden.

De antwoorden die ik van haar ontving waren hands-on en gaven concrete handvatten. Niet alleen begreep ik mijzelf zoveel beter, tegelijkertijd zag ik kansen en mogelijkheden om anderen ook met deze kunde in aanraking te laten komen.

Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen ik in 2014 aan de 2,5-jarige opleiding Handleeskunde kon deelnemen bij Ellen Duim Handleeskunde & Coaching.

Om een handanalyse niet alleen bij inzichten te laten blijven, maar er ook een actiegerichte coaching vorm van te maken besloot ik mij na de opleiding te verdiepen in NLP en oplossingsgericht coachen.

Inmiddels heb ik sinds 2017 mijn eigen praktijk en merk ik dat de vraag naar handleeskunde meer en meer toeneemt.

Via mijn Instagram hou ik mijn talloze trouwe volgers op de hoogte over alle ins and outs op het gebied van de Handleeskunde. Iets wat opvalt bij de media en daarom zijn er al over mij diverse publicaties in o.a. &C, Libelle en Bedrock magazine gepubliceerd.

 

Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met het goud in hun handen, vandaar dat ik momenteel een boek aan het schrijven ben. Ik zie bij veel mensen bescheidenheid over eigen kwaliteiten en talenten. Ergens voelen ze wel dat ze tot grootse dingen in staat zijn, maar durven ze hier niet blind op te vertrouwen. En precies dat geven van vertrouwen is wat mij betreft de kracht van de handleeskunde. Zo is iemand, waarbij ik een talent voor spreken zag, nu een veelgevraagde dagvoorzitter en zit de eigenaar van een duurzaamheidsbedrijf nu lekkerder in zijn vel, doordat hij weet welke taken hij het beste kan uitbesteden om zowel zelf áls het bedrijf te laten floreren. Successen als deze maken mijn werk een waar feestje!

 

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat Handleeskunde  aan mijn groei heeft bijgedragen. Ik maak nu keuzes die écht bij mij passen. Geen getwijfel of gepieker meer, wel intuïtief weten waar ik het beste ja of nee op kan zeggen. Deze helderheid en focus zorgt voor meer vertrouwen, innerlijke rust en succes.

 

 

Op mijn website wind je uitgebreide info:  www.handcoach.nl

 

Liefs Melissa

Was getekend Melissa Kamstra

Amsterdam 23 september 2022

www.handcoach.nl

 

Mei 2023 uitgave boek Je hebt het zelf in de hand.

Melissa legt in ‘Je hebt het zelf in de hand’ op praktische en toegankelijke wijze uit hoe je handleeskunde kunt inzetten voor persoonlijke ontwikkeling, groei en succes.

In het nuchtere handboek ‘Je hebt het zelf in de hand’ nodigt handcoach Melissa Kamstra je uit om meer van je persoonlijkheid te ontdekken in je eigen vingers en palmen.

 

 

 

*) Magda van Dijk-Rijneke, oprichter School der Universele Handleeskunde (1990).