In Nederland wonen zeker al 100 Handleeskundigen

Vanaf 1982 hou ik (Magda van Dijk-Rijneke) mij bezig met de handleeskunde en vanaf die tijd heb ik vele pioniers op dit gebied op de paranormale-/alternatieve- of spirituele beurzen ontmoet. Wij brachten langzaam maar zeker deze studie meer naar buiten (en uit de occulte verdomhoek) met onze drive, enthousiasme, doorzettingsvermogen, maar vooral ook met grote liefde voor dit boeiende vak. Wij gaven consulten, cursussen, workshops, lezingen en sommigen schreven ook boeken.

Het wordt tijd dat deze pioniers eens in het zonnetje worden gezet.


Niet alle pioniers heb ik persoonlijk gekend maar heb wel hun werken bestudeerd. Graag wil ik één uitzondering maken en wel van de werken van de Israëliër Moshe Zwang, hoewel hij geen Nederlander is. In zijn boek Palm Therapy heeft hij diverse items beschreven die voor mij hoogst interessant waren om deze in de praktijk toe te passen. 


Korte levensbeschrijving Moshe Zwang, auteur, uitvinder, hoogleraar, palmtherapeut.

De geschiedenis van Palmtherapie met zijn hand/hersenen/geest-verbinding.:
In augustus 1985 vond Moshe Zwang ND (uitvinder en hoogleraar natuurlijke geneeskunde aan Israëls College voor Natuurgeneeskunde", Tel Aviv, Israël) palmtherapie uit. Deze doorbraak  leidde er toe (na het vele male verschijnen op de TV’s van de Verenigde Staten) dat er 10 jaar later zijn eerste editie van zijn boek Palm Therapy: Program Your Mind through Your Palms verscheen.

Hij werd door FOX TV, Hollywood uitgenodigd, om de methode live te gebruiken bij mensen die hebben geleden aan ernstige fobieën sinds de kindertijd. De snelle resultaten waren geweldig!

In april 2000 werd zijn werk beschreven als een van de grootste mijlpalen van de afgelopen 100 jaar op het gebied van handanalyse - hand/geest - verbinding.
Hoewel hij uit een wetenschappelijk georiënteerde omgeving afstamt, kreeg hij op 13 jarig leeftijd een bijna-dood ervaring, wat zijn horizon op vele manieren verbreedde (zie ook zijn boek The Ultimate Prophecy).  Moshe Zwang werd gefascineerd door de geheimen van de hand/geest verbinding en was vastbesloten om dit te onderzoeken.

Als jonge officier bij de Israëlische marine had hij oceanen overgestoken en heilige plaatsen over de hele wereld bezocht om meer te weten te komen over de geheimen van deze plaatsen.

Moshe Zwang bestudeerde duizenden handen en las honderden boeken en vaktijdschriften over de hand.

Formulering van een hypothese: Aangezien de hand - hoewel het slechts een klein deel van het lichaam vertegenwoordigt -  een groot gebied van de hersenen inneemt (zowel in de motorische en zintuiglijke gebieden van de hersenschors) en via overdracht van informatie door het zenuwstelsel bidirectioneel verloopt, stelde Moshe Zwang de hypothese vast, dat zich in de hand hersenactiviteiten worden weerspiegeld, die met onze persoonlijkheid en onze gevoelens in hand, dat kunnen beïnvloeden

Uitgaande van deze hypothese beweerde Moshe Zwang, dat wanneer de handlijnen werkelijk met de persoonlijkheid en emoties in verbinding staan - de hersenen/geest-activiteiten beschrijven als gevolg van de bidirectionele stroom van informatie door het zenuwstelsel - de eenvoudige stimulatie van lijnen en gebieden (die geassocieerd zijn met specifieke eigenschappen en gevoelens) een overeenkomstig effect kunnen hebben op persoonlijkheid, stemming en gedragspatronen.

Hij beweerde ook dat het bereikte effect specifieker was dan het over het algemeen kalmerende effect, dat te wijten is aan het aanraken van het huidoppervlak.
Behaalde resultaten: Moshe Zwang ’s hypothese werd door talrijke positieve resultaten onderstreept. De effecten van palmtherapie omvatten o.a. snelle bevrijding van zorgen, traumatische herinneringen, ernstige angsten, fobieën, woede en verdriet. Palmtherapie hielp om positieve gedachten en gedragspatronen, talenten, gevoel van eigenwaarde, mentale helderheid en wilskracht te versterken.

Moshe Zwang zegt: "De hand is als het toetsenbord van een computer,  Wanneer men weet waar te stimuleren, kan het voorspelbare resultaten opleveren."
In oktober 1998 begon Moshe Zwang zijn unieke methode te onderwijzen. Via zijn International Palmtherapy Association (IPTA) organiseert hij sindsdien 5-daagse intensieve cursussen voor gebruikers van over de hele wereld. Hij blijft individuen behandelen in zijn praktijk in Encino, Californië, en neemt ook de tijd om te schrijven, uit te vinden en te werken voor het gezin.

Bron: vertaald door Magda van Djjk-Rijneke

http://www.handreise.de/palmtherapy.html

http://www.handresearch.com/news/palmtherapy-verminderd-angst.htm

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb